Tillställning

Dokumentärfilmer från Barents

Kära filmvänner!

I nio år har jag deltagit i den stora film-och tv-festivalen i Murmansk ”Northern Character”. Jag har sett så många fantastiska filmer från hela Barents-området. Jag har många gånger tänkt att jag skulle vilja dela med mig av filmerna. Nu äntligen blir det av, tack vare Tamara Sushko, som är ny samordnare för de svenska filmare som deltar i festivalen. Den 5 april kör vi på bio Royal.

Vi ger er en unik chans att se dokumentärer och kortfilmer från hela det nordliga området.

Möt kvinnan som försöker stoppa ett kärnkraftverk, prästen som predikade så att han fick alla emot sig och ungdomarna som åker skidor till Nordpolen.

Följ med till väderobservatörerna som arbetar omgivna av isbjörnar. Lyssna på rapparen som får hela Sameland att sjunga med. Och se hur världens kanske mest originella bröllopsfoto kommer till. Och mycket annat…

BIO ROYAL, Luleå, onsdag 5 april kl 18.00  Fri entré.

Du kommer inte att ångra att du kommer…

Hälsningar Gunilla Bresky

Det är Gunilla Bresky och Tamara Sushko, som håller i resorna till festivalen, som vi arrangerar tillsammans. Vi har fått stöd av Luleå kommun, som ju är vänort till Murmansk. Det känns meningsfullt att berätta om samarbete i Barents och visa fina exempel på vad som görs i våra grannländer, när det finns så starka krafter som vill få oss att bli fiender. Gunilla.

Förenigen Norden i Kalix bereder även er möjlighet att komma på detta förträffliga evenemang. Ordf. Erling Lundh